Víte, kterému druhu podnikání se v těchto nelehkých časech daří nejvíc? Multilevel marketingu! MLM, neboli network marketing, se stává fenoménem dnešní doby. Nevyžaduje totiž téměř žádné vstupní investice ani speciální vzdělání, a přitom jde o velmi efektivní způsob podnikání a vydělávání peněz. „V téměř žádné jiné branži člověk nestoupá po kariérním a finančním žebříčku tak rychle, jako v MLM. Ovšem za předpokladů, že si vybere pro sebe opravdu dobrou MLM společnost s dobrým produktem, je ochoten se tento druh obchodu „za pochodu naučit“ a svůj úspěch v něm si odpracovat,“ tvrdí Jaroslav Pilný, www.jaroslavpilny.com,  odborník na MLM a osobní rozvoj, úspěšný lídr světového nákupního společenství a mezinárodní kouč network marketingu.

Čím dál víc lidí, a to i špičkových manažerů, vyhledává dobré MLM společnosti, aby zabezpečili sebe a své rodiny. A řada z nich se v relativně krátké době skutečně propracuje k finanční nezávislosti.

„Nastartovat osobní byznys v zavedené MLM společnosti se dá i při jakémkoli zaměstnání,“ říká Pilný. „Chce to ale správně si ji zvolit a nemít nereálná očekávání. Kdo není ochoten se namáhat, ať to ani nezkouší. Mám zkušenost, že ten, kdo pořádně pochopí, o jak úžasnou příležitost se jedná, toho network chytí natolik, že se mu začne věnovat naplno. Výsledky jsou totiž vidět dost brzo.“

Největší problémy jsou tedy dva: osobní rozhodnutí a správný výběr produktu a společnosti. Zadáte-li do Googlu heslo „MLM společnosti“, vyjde vám víc než 300 000 odkazů. V takového záplavě informací se laik vyzná stěží. Oddělit zrno od plev a dobře poradit umí jen odborník.